یکی از ویژگیهای مهمی که خریداران در زمان خرید گوشی به آن توجه میکنند، صفحهنمایش گوشی و داشتن کیفیت خوب آن است. با پیشرفت تکنولوژی، اکثر گوشیهایی که امروز در بازار ارائه میشوند، کیفیت قابل قبولی دارند، اما با وجود این، وقتی گذرتان به تعمیرگاههای گوشی همراه میافتد، متوجه میشوید که صفحهنمایش خیلی از گوشیها با مشکلات مختلف روبهرو شدهاند. فارغ از این که صفحهنمایش از چه نوعی است علتهای مختلفی در خرابی آنها نقش دارند. با ما همراه باشید...
۱. شکستن شیشه گوشی
رایجترین آسیبی که به صفحه گوشیهای هوشمند وارد میشود و باعث خرابی آنها میشود، شکستن شیشه آنها است. در این آسیب معمولاً شیشهی روی گوشی میشکند اما صفحه هنوز کار میکند و مشکلی ندارد. در این صورت، تنها نیاز است تا شیشه روی صفحهنمایش عوض شود.
۲. کار نکردن تاچ گوشی
مهمترین دلایل خرابی صفحه گوشیهای هوشمند، کار نکردن تاچ آن است. بسیاری از مواقع، کاربر بدون دلیل با این مشکل مواجه میشود که علت آن باگ نرم افزاری است و تنها با ریست فکتوری مشکل حل میشود. اما گاهی، علت کار نکردن تاچ گوشی، مشکلات سختافزاری است که معمولاً بر اثر ضربه خوردن گوشی اتفاق میافتند. در این صورت نیاز است تا برای تعمیر گوشی اقدام کنید.
۳. به وجود آمدن یک یا چند نقطه سیاه روی صفحه گوشی
نمایشگرهای گوشی تلفن همراه از تعداد زیادی پیکسل ساخته شدهاند و در صورتی که ترانزیستور تنظیم کننده نور خراب شود، بعضی این پیکسلها از بین میروند و کاربر خرابی آن را به صورت نقاط سیاه روی گوشی مشاهده میکند. این خرابی معمولاً به علت ضربه خوردن گوشی یا نفوذ آب به داخل گوشی اتفاق میافتد. در این صورت کافی است برای تعویض LCD یا LED گوشی خود اقدام کنید تا مشکل رفع شود.
۴. روشن نشدن نمایشگر گوشی
یکی دیگر از مشکلات رایج در صفحههای گوشیهای هوشمند، روشن نشدن صفحه است. معمولاً این مشکل به علت سوختن LCD و یا خرابی آن اتفاق میافتد، اما گاهی نیز علت آن اختلال در برد و مدار گوشی است. ضربه خوردن گوشی و یا نفوذ آب علتهای رایج بروز این مشکل هستند. برای تشخیص صحیح علت روشن نشدن گوشی حتماً باید به یک تعمیرگاه حرفهای مراجعه کنید تا قطعه آسیبدیده به درستی تعویض شود و هزینه مازادی نپردازید.
۵. ایجاد خطهای رنگی روی صفحهنمایش گوشی
در میان خرابیهای صفحهنمایش گوشیهای هوشمند، به وجود آمدن خطوط رنگی نیز مشاهده میشود که علت آنها خراب شدن تاچ نمایشگر است. برای حل این مشکل باید تاچ LCD به طور کامل تعویض شود.
۶. پرش تصویر و چشمک زدن صفحهنمایش
گاهی پرش تصویر در صفحهنمایش گوشیهای هوشمند به دلیل ناهماهنگی بین پردازنده گرافیکی و CPU گوشی اتفاق میافتد که این مشکل به راحتی از بخش تنظیمات قابل حل است. اما گاهی این پرشها در پی ضربه خوردن و آسیب دیدن صفحهنمایش گوشی و سوختن تعدادی از پیکسلهای آن اتفاق میافتد. در این صورت نیاز است تا LCD به طور کامل تعویض شود.
۷. بنفش شدن صفحهنمایش گوشی
شاید برای شما هم اتفاق افتاده که وقتی در حال کار با گوشی بودهاید، به یک باره تصویر صفحه بنفش شده است. استفاده نادرست از گوشی و وارد شدن ضربه به آن، سوختگی پیکسل صفحهنمایش، شکستگی LCD و مشکلات مادربرد میتواند علت اصلی این خرابی صفحه گوشیهای هوشمند باشد. در این صورت نیاز است تا ال سی دی گوشی تعویض شود تا مشکل رفع شود.
همان طور که ملاحظه میکنید، علت اصلی خرابیهای مختلف صفحهنمایش گوشیهای هوشمند، آسیب دیدن گوشی بر اثر ضربه و افتادن یا نفوذ آب و مایعات به داخل گوشی است. آیا راهی برای محافظت از نمایشگر گوشی وجود دارد؟ در ادامه به بررسی راهحلهای جلوگیری آسیب به صفحهنمایش گوشی میپردازیم.
چگونه از صفحهنمایش گوشی محافظت کنیم؟
برای محافظت از صفحه گوشی موارد زیر را به یاد داشته باشید:
۱. از محافظ صفحهنمایش استفاده کنید
این محافظها از صفحهنمایش گوشی در برابر شکستن و ضربه به خوبی محافظت میکنند. در صورتی که روی صفحهنمایش محافظ داشته باشید و گوشی اتفاقی زمین بیفتد، محافظ شیشهای به جای صفحه LCD گوشی میشکند. هزینه تعویض محافظ صفحهنمایش بسیار کمتر از هزینه تعویض LCD است.
۲. استفاده از بامپر المنت کیس را فراموش نکنید
توصیه میکنیم که علاوه بر گلس محافظ صفحهنمایش، از بامپر المنت کیس هم برای گوشی استفاده کنید تا محافظت بیشتری از گوشی داشته باشید. وقتی گوشی ناگهان به زمین میافتد و ضربه میخورد، بامپر کمک میکند که صفحهنمایش آن نشکند و آسیب به قطعات داخلی آن وارد نشود.
۳. از پایه نگهدارنده گوشی یا پاپ سوکت استفاده کنید
بسیاری تصور میکنند که خرید گلس محافظ صفحهنمایش و بامپر کیس برای جلوگیری از خرابی صفحه گوشیهای هوشمند و حفاظت از آن در برابر شکستگی کافی است؛ اما باید بگوییم که استفاده از یک پایه نگهدارنده خوب هم برای حفاظت از خرابیهای ناشی از ضربه و افتادن گوشی توصیه میشود. اگرچه کارایی آن به اندازه محافظ و بامپر کیس نیست، اما کمک میکند که گوشی را با اطمینان بیشتری در دستتان نگه دارید.
۴. مراقب باشید آب به داخل گوشی نفوذ نکند
یکی از علتهای سوختگی صفحههای گوشیهای هوشمند، نفوذ آب به داخل گوشی است. از قرار دادن گوشی در کنار مایعات خودداری کنید و در صورتی که به دلیل بیاحتیاطی آب به داخل گوشی نفوذ کرد، گوشی را خاموش کنید و بلافاصله به متخصصان مراجعه کنید تا از سلامت کلی گوشی اطمینان پیدا کنید.
دیدگاه خود را بنویسید