ارسال فوری و رایگان
ارسال فوری و رایگان گوشی برای شهر تهران و ارسال رایگان به سراسر کشور
خرید بی واسطه
خرید آسان و سریع کالاهای اصیل
تضمین اصالت کالا
به همراه گارانتی معتبر و کد فعال سازی
بازگشت وجه
بازگشت وجه مطابق با شرایط استرداد کالا
محصولات پیشنهادی مرتبط
بررسی گوشی A55 ؛ طراحی برنده تکرار میشود!
گوشی میان رده گلکسی a55؛ در حال حاضر جدیدترین ساختهی سامسونگ است که بهخاطر طراحی جذاب خود و مشخصات بسیار عالی که دارد، حسابی توجه همه را به خود جلب کرده. در این مطلب از مایکروتل به طور کامل به بررسی تمام بخشهای گوشی از جمله دوربین، سخت افزار و دیگر بخشهای آن میپردازیم.
نقاط قوت
- طراحی زیبا و شکیل، ارگونومی مناسب جهت دست گرفتن گوشی
- صفحه نمایش با کیفیت بالا
- عملکرد و رابط کاربری روان
- فیلم برداری روان
- عکاسی با وضوح بالا
- سخت افزار مناسب و توانمند در بین میان ردههای 2024 و سالهای قبل
نقاط ضعف
- عدم کاهش زمان شارژ باتری نسبت به گوشیهای میان رده سالهای قبل
- نبود آداپتور شارژ درون جعبه
از آنجایی که در بین ماههای میلادی، ماه March ماه مورد علاقه کمپانی سامسونگ برای رونمایی از گوشیهای جدیدش است؛ این کمپانی کرهای امسال هم (2024) مانند سال پیش در تاریخ 25 اسفند 1402 از 2 گوشی کهکشانی A35 و A55 به صورت همزمان رونمایی کرد که در این مقاله قصد داریم تا به صورت جامع و تخصصی به بررسی گوشی a55 بپردازیم؛ پس تا پایان با مایکروتل همراه باشید چون این گلکسی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
طبیعی است که اولین بخش از بررسی گوشی a55 به جعبه گشایی اختصاص داشته باشد.
برای اولین جمله قصد داریم تا از ظاهر جعبه صحبت کنیم. جعبه گوشی A55 به باریکی جعبه گوشیهای پرچمدار S24 است و محتویات درون آن هم با کهکشانیهای تاجدار تفاوتی ندارد. این کمپانی کرهای همچنان به قرار ندادن آداپتور شارژ در جعبه اعتقاد دارد و درون جعبه گلکسی آ 55 سامسونگ، فقط سوزن سیم کارت، کابل Type C به Type C و دفترچه راهنما قرار دارد.
ظاهر و کیفیت بدنه A55، طراحی پرچمدار، لبههایی مجهز به Key Island!
اینطور که به نظر میرسد، کمپانی سامسونگ قصد ندارد تا از طراحی ترکیب برنده دست بردارد و دیگر میان رده یا پرچمدار بودن در بخش طراحی ظاهری برای این برند مد نظر نیست. بنابراین بعد از خرید گوشی a55 شما با گوشی دوقلو گلکسی +S24 روبهرو خواهید شد که این موضوع خودش به اندازه کافی جای بحث دارد. به احتمال خیلی بالا کاربران سری S24 از این حجم شباهت رضایت نخواهند داشت؛ اما برای کاربران گلکسی A55 برعکس خواهد بود.
سامسونگ در طراحی بدنه گلکسی آ ۵۵ به طور کامل با پلاستیک خداحافظی کرده و ترکیب بدنه این گوشی تازه نفس به زیبایی پرچمدارهای 2024 است. پنل پشتی و جلویی (همان صفحه نمایش) شیشهای هستند و سامسونگ این دو پنل را به واسطه فریمی آلومینیومی به هم اتصال داده است که حتی بدون لمس کردن گوشی با استفاده از عکسها هم این حقیقت قابل مشاهده است. هر دو پنل جلویی و پشتی توسط لایه محافظ Gorilla Glass Victus+ محافظت میشوند که این قابلیت یک نوع پیشرفت نسبت به گلکسی آ54 به حساب میآید، زیرا لایه محافظ Gorilla Glass Victus Plus از Gorilla Glass 5 قرار گرفته روی صفحه نمایش A55 بسیار بهتر است.
ویژگیهای گوشی A55
ابعاد گلکسی A55 به این صورت است که شما به گوشی خوش دستی به اندازه 161.1 در 77.4 در 8.2 میلیمتر دست پیدا میکنید. اگر طرفدار استفاده از گوشیهای سبک هستید؛ باید بگوییم که متاسفانه گلکسی A55 گوشی سبکی در دنیای گوشی سامسونگ به حساب نمیآید و با 213 گرم وزن از گلکسی S24 پلاس، A54 و گلکسی A35 سنگینتر است.
یکی از مهمترین بخشهایی که در طراحی گوشی Samsung A55 باید به آن اشاره کنیم؛ این است که سامسونگ همچنان طرفدار طراحی کی آیلند (Key Island) است که پیشتر از اینها در گوشیهای گلکسی A25 و گلکسی A15 آن را دیدهایم.
کی آیلند همان انحنای خوش تراشی است که بالای دکمههای پاور و ولوم صدا روی لبه راستی گلکسی A55 قرار دارد و اینطور که به نظر میآید، سامسونگ با این طراحی حالش خوب است؛ چرا که لبه راستی گوشی a35 را هم به همین جزیره کوچک مجهز کرده است.
روی لبه راستی گوشی کلیدهای Power و Volume قرار دارند و اگر به لبه بالایی دقت کنید؛ حتما اسلات سیم کارت را در کنار سوراخ کوچکی مشاهده میکنید که آن سوراخ میکروفون دوم گوشی است که وظیفه حذف نویز را برعهده دارد. روی لبه سمت چپ خبری از دکمه یا کلیدی نیست و مانند همیشه اجزای مهم مانند درگاه شارژ تایپ سی، میکروفون اصلی و بلندگو روی لبه پایین قرار دارند.
در ارتباط با پنل پشتی هم باید اینطور گفت که سامسونگ همچنان اعتقاد به چینش دوربینها بدون ماژول دارد و از آرایش افقی برای دوربینها استقبال میکنند؛ به همین دلیل در 2 سال اخیر اکثر گوشیهای سامسونگ اعم از پرچمدار، میان رده و اقتصادی شبیه به هم شدهاند. اگر تصور میکنید که بیرون زدگی دوربین در حدی است که با قرار دادن گوشی روی سطوح صاف خبری از تعادل نباشد؛ باید گفت که اینطور نیست! ارگونومی گوشی به اندازهای مناسب هست که برای گوشی مشکلی پیش نیاید و ظاهر زشتی به خود نگیرد.
بد نیست که به عنوان آخرین نکته در این بخش هم بدانید که قاعدتا همانطور که قابل انتظار است، پنل شیشهای پشتی اثر انگشت را به خود جذب میکند و احتمالا این برای کاربران خوشایند نباشد؛ اما نکته اینجاست که مگر چند روز در سال شما از قابهایی که برای گوشی خریدید؛ استفاده نمیکنید؟ این روزها به لطف قابهای متنوع دیگر جذب اثر انگشت نمیتواند نکته منفی و قابل اهمیتی به حساب بیاید. با تهیه قاب گوشی a55 میتوانید به راحتی این مشکل را رفع کنید.
رنگ بندی گلکسی A55
اگر به گوشیهای بیرون آمده از این برند کرهای در 2 سال اخیر دقت کرده باشید، حتما متوجه تمایل طراحان آن به استفاده از رنگهای پاستلی شدهاید. سامسونگ گوشی گلکسی آ۵۵ را با رنگهای جذابی راهی بازار کرده و اسمهای شخصی سازی شده خودش را روی آنها قرار داده است. هنگام خرید گلکسی A55 سامسونگ شما میتوانید گوشی مد نظر را از میان رنگهای Ice blue (آبی یخی)، Lilac (یاسی)، Lemon (لیمویی) و Navy (مشکی) انتخاب کنید.
گلکسی A55 ضد آب است یا خیر؟
بله؛ گلکسی آ55 ضد آب است؛ اما این حرف به این معنی نیست که شما میتوانید از گوشی در زیر آب با عمقهای متفاوت استفاده کنید. در حقیقت گوشی آ55 موفق به دریافت گواهینامه IP67 شده و شما اجازه دارید که از آن در عمق نهایت 1 متر برای حداکثر 30 دقیقه استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که این گواهینامه برای گرد و غبار هم است و میتوانید در روزهای طوفانی هم بدون داشتن استرس ورود ریزگرد به داخل گوشی از آن استفاده کنید.
صفحه نمایش جذاب و همیشه روشن در گلکسی A55
صفحه نمایش گلکسی آ۵۵ از لحاظ ظاهری یک نمایشگری مابین نمایشگر گوشی گلکسی S۲۴+ و گلکسی آ۵۴ است. سامسونگ برای گوشی a۵۵ نسبت به a۵۴ صفحه نمایشی بزرگتر با حاشیههایی باریکتر اما با همان پنل، نرخ نوسازی و میزان روشنایی قرار داده است. در حقیقت یکی از بزرگترین مزیتهای خرید گوشی A55 همین صفحه نمایش و ویژگیهایش است. گوشی Galaxy A55 به صفحه نمایشی 6.6 اینچی با پنلی از نوع سوپر امولد (Super AMOLED) مجهز شده که رزولوشن آن هم برابر با 2340 در 1080 پیکسل است. این گوشی در کنار رزولوشن مناسبی که دارد؛ دارای 390 پیکسل بر هر اینچ تراکم پیکسلی و 1000 نیت روشنایی صفحه است که هر کدام از این قابلیتها به تنهایی برای درجه یک بودن یک صفحه نمایش کافی هستند.
این صفحه نمایش نرخ نوسازی 120 هرتزی دارد که شما میتوانید آن را به نرخ نوسازی 60 هرتز جهت ذخیره بیشتر باتری تغییر دهید. همچنین از HDR10+ و قابلیت نمایش 10 میلیارد هم پشتیبانی میکند که برای مشاهده فیلم و سریال ویژگی فوقالعادهای به حساب میآید. یکی از شاخصترین ویژگیهای صفحه نمایش این میان رده جذاب، قابلیت نمایش رنگها با عمق بالا است. کنتراست میان رنگهای سفید و سیاه به طرز خوبی در این گوشی بالا است و همین نکته باعث سرزنده بودن تصاویر در گوشی میشود.
اگر تا به حال برای کار کردن با گوشیهای مختلف در زیر نور آفتاب مشکل داشتید؛ باید بگویم که میزان روشنایی گوشی a55 به اندازهای خوب است که دیگر نور مستقیم خورشید هم شما را اذیت نخواهد کرد، پس با خیال راحت میتوانید برای استفاده کردن از آن در هر میزان نور و شرایطی دست به خرید شوید.
کیفیت صفحه نمایش A55
اگر از تمام ویژگیهای صفحه نمایش گوشی سامسونگ آ55 بگذریم، نمیتوان از قابلیت Always on display گذشت. شما با روشن کردن این قابلیت میتوانید همیشه بدون نیاز به تکان دادن گوشی یا فشار دادن دکمهای از اطلاعاتی مانند ساعت و تاریخ با خبر باشید؛ البته نکته اینجاست که لطفا بعد از فعال کردن آن با کمی زودتر خالی شدن شارژ باتری هم کنار بیایید.
در تنظیمات سامسونگ A55 چه می گذرد؟
بد نیست که در بررسی گوشی a55 به تنظیمات هم بپردازیم. شما در قسمت Display میتوانید در درجه اول انتخاب کنید که گوشی روی حالت Light mode (حالت پایه) قرار داشته باشد یا حالت Dark mode! بعد از این بخش میتوانید با استفاده از اسلایدر (Brightness) میزان روشنایی صفحه نمایش را هم تغییر دهید؛ البته اگر حالت Adaptive Brightness را فعال کنید؛ صفحه نمایش گوشی به صورت خودکار تشخیص میدهد که تا چه اندازه باید صفحه نمایش را روشن نگه دارد. قسمت بعدی که ارزش سر زدن دارد، بخش Motion smoothness است. با ضربه زدن روی این گزینه به صفحه جدیدی راه پیدا میکنید که در آن از 2 حالت رفرش ریت صحبت میکند. اگر گوشی را روی گزینه Adaptive قرار دهید، نرخ نوسازی به صورت خودکار در هر برنامه تغییر میکند، برای مثال در صفحه Home یا وبگردی رفرش ریت 120 هرتز است؛ اما هنگام باز شدن برنامه دوربین 60 هرتز است. اگر هم گوشی را روی گزینه Standard قرار دهید، نرخ نوسازی گوشی به صورت دائم روی حالت 60 هرتز باقی میماند.
اگر Eye comfort shield را فعال کنید، نور صفحه نمایش به زردی میزند و با ضربه زدن روی این گزینه در صفحه بعدی میتوانید از یکی از 2 حالت Adaptive یا Custom استفاده کنید. اگر تا به حال با این قابلیت آشنا نبودید؛ باید گفت که حالت Eye comfort shield در گوشیهای سامسونگ برای محافظت از چشم در برابر نور آبی ایجاد شده و هنگام روشن بودن آن، انرژی کمتری از باتری مصرف میشود.
برای بخش Screen mode هم صفحه نمایش به صورت پایه روی حالت vivid قرار دارد. اگر قصد دارید با رنگهای گرمتری مواجه باشید؛ برای مثال زردی و قرمزی بیشتری مشاهده کنید؛ پس بهتر است روی حالت Natural قرار دهید. اگر هم از Advanced setting استفاده کنید، میزان گرمی و سردی رنگها را با کمک نوار طراحی شده میتوانید تغییر دهید.
در قسمت Wallpaper and style میتوانید بک گراند را از رو حالت پایه به صفحههای دیگر تغییر دهید. همچنین میتوانید از میان عکسهای گالری هم والپیپر انتخاب کنید. در بخش Galaxy Theme هم از میان تمهای موجود میتوانید تم مد نظر را انتخاب کنید.
علاوهبر بخشهای نام برده شده، بخشهای دیگری هم هستند که برای مثال اگر قصد دارید تا از قابلیت AOD استفاده کنید، در صفحه تنظیمات به سراغ گزینه Lock screen and AOD بروید و از طریق همان صفحه قابلیت Always on display را روشن کنید.
اسپیکرهای استریو گلکسی A55 چگونهاند؟
کمپانی سامسونگ تا به امروز در بخش اسپیکر و پخش صدا جلوه خوبی از خودش را به نمایش گذاشته است که این اتفاق در گلکسی A55 هم قابل مشاهده است. شاید روی بدنه گلکسی آ55 تنها یک اسپیکر دیده شود؛ اما باید بدانید که اسپیکر دوم در فاصله بین دوربین سلفی با لبه بالایی گوشی قرار دارد که هنگام مکالمه به کار میآید. اسپیکرها قابلیت پخش صدا به حالت استریو را دارند. اگر قصد فیلم دیدن، وبگردی، موزیک گوش دادن یا بازی کردن دارید، اسپیکر استریو Galaxy a55 شما را راضی خواهد کرد و باعث پشیمانی شما از خرید نمیشود. اگر هم قصد تست کردن دارید؛ موزیک پخش کنید و دستتان را روی لبه بالایی گوشی نگه دارید تا متوجه پخش شدن صدا از لبه پایینی گوشی شوید.
البته موضوع اینجاست که نباید از اسپیکر استریو گلکسی A55 انتظار اسپیکر و ساندبارهای مناسب مهمانی را داشته باشید. چرا که احتمالا در موزیکهای بیس دار و سنگین صدا آنطور که باید شفاف به گوش نمیرسد. اگر بخواهید بر اساس نمرهدهی جهانی به اسپیکرهای گلکسی A55 نمره دهید، باید بدانید که اسیپکر این گوشی نمره بهتری از گلکسی A35 و A54 گرفته و در بررسیها هم مشخص شده که در صداهای بلند عملکرد ضعیفتری نسبت به سری S24 و S23 FE دارد، اما در مجموع در لیست اسپیکرهای خوب قرار میگیرد.
نرم افزار و رابط کاربری، مثل همیشه روان و کامل
سامسونگ گوشی میان رده A55 را با اندروید نسخه 14 و رابط کاربری One UI 6.1 راهی بازار کرده است. این گوشی از جدیدترین نسخه اندروید و رابط کاربری مختص سامسونگ استفاده میکند؛ به همین دلیل حس و حال استفاده از آن به خوبی استفاده از گوشیهای پرچمدار است. طبق ادعای سامسونگ قرار است این گوشی تا 4 سال بعدی هم با آپدیت اندروید مواجه شود؛ بنابراین تا اندروید 18 را میتوانید تجربه کنید. در کنار این موضوع میتوان به 5 سال پشتیبانی امنیتی هم اشاره کرد.
سخت افزار، Galaxy A55 با تراشهاش میتازد! گیمینگ نیست؛ اما از پس بازی برمیآید!
گوشی آ55 به تراشهای مجهز شده که به معنای واقعی در بین گوشیهای میان رده میتواند بالای منبر بنشیند. سامسونگ با قرار دادن تراشه اختصاصی خودش یعنی Exynos 1480 باعث شد تا گلکسی A55 به قلب پرتوانی مجهز شود و در میان بهترین گوشیهای میان رده قرار گیرد. شاخصترین و بارزترین ویژگی این تراشه 4 نانومتری سیستم خنک کننده آن است. گوشی آ۵۵ خیلی کمتر از گلکسی آ54 و حتی S23 FE و S21 FE (قاتل پرچمدارهایی که از میان ردهها بهترند) داغ میکند که این ویژگی به معنای واقعی قابل ارزش است.
تراشه اگزینوس 1480 تراشهای میان رده است که برای بازی کردن (نه کاملا تمام بازیها)، وبگردی، عکاسی و فیلمبرداری و اجرای انواع اپلیکیشنها تراشهای مناسب و کافی به نظر میآید. این تراشه دارای 8 هسته پردازنده مرکزی است به صورتیکه بالاترین نرخ کلاک در آن برابر با 2.75 گیگاهرتز است که 4 هسته Cortex-A78 آن با همین سرعت کار میکنند و 4 هسته Cortex-A55 هم با فرکانس 2.0 گیگاهرتز فعالیت میکنند. روی این تراشه هم یک پردازنده گرافیکی Xclipse 530 قرار گرفته تا گوشی را حد متوسطی برای بازی کردن و اجرای انواع برنامه گرافیکی آماده سازد.
در مجموع با توجه به اینکه خنک کننده پردازنده مرکزی گوشی آ55 عملکرد بهتری نسبت به میان ردههای قبلی دارد و این موضوع به صورت کاملا واضح قابل مشاهده است؛ میتوان گفت که سامسونگ در این بخش به خوبی عمل کرده است و آ55 از ارزش خرید خوبی برخوردار است.
نتایج تست بنچمارک آ۵۵
مطابق همیشه برای بررسی تراشه گوشیها، روی گوشی Samsung a55 هم برنامههای تست بنچمارک را نصب میکنیم تا با اجرای آنها و مشاهده نتایج تست متوجه توان پردازشی تراشه اگزینوس 1480 شویم. طبق تست PCMARK کاملا میتوان به میان رده بودن این گوشی پی برد؛ چرا که تراشه گلکسی A55 سامسونگ عملکردی بهتر از 52 درصد گوشیهای دیگر دارد که این نمره برای A35 برابر با 32 درصد است. در ارتباط با مقایسه تست اگزینوس 1480 با اگزینوس 2200 گوشی S23 FE باید گفت که شاید اگزینوس 1480 کمتر داغ کند؛ اما توان پردازشی مدل 2200 بالاتر و پردازنده گرافیکی آن هم بهتر است؛ به همین دلیل در مجموع در این بخش نمیتوان گفت که تراشه آ55 از یک تراشه قاتل پرچمدار بهتر رفتار میکند.
همچنین تراشه این گوشی در مقایسه با میان رده نسل 50 سال 2023 یعنی گلکسی A54 هم میتوان گفت که در تستهای AnTuTu 10 ،GeekBench 6 و 3DMark نمرات بهتری را دریافت میکند.
تست گیمینگ، با داغ کردن خداحافظی کنید!
یکی از روانترین بازیهای ممکن را میتوان با گلکسی a55 انجام داد. گلکسی آ 55 طبق ادعای کمپانی تا به امروز بهترین خنک کننده را در میان گوشیهای میان رده دارد. در تست گیمینگ هم به هیچ عنوان گوشی داغ نکرد و این ویژگی میتواند تاثیرگذارترین دلیل برای خرید گلکسی آ 55 در نگاه گیمرها باشد.
دیدگاه خود را بنویسید