طی سال گذشته با توجه به منابع مختلف، شرکت سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی های هوشمند نزدیک به ۳۰۰میلیون دستگاه گوشی تولید و به بازار عرضه کرده است. برای اینکه سامسونگ بتواند از عهده تامین چنین حجمی از محصولات برآید ناگزیر بایستی کارخانه‌های متعددی در سرتاسر دنیا و در کشورهای مختلف تاسیس نماید. اگر شما نیز تصمیم به خرید گوشی‌های این برند داشتید، قطعا با اصطلاحاتی نظیر ( پک ساخت چین، پک ساخت ویتنام و پک ساخت هند و …) مواجه شده‌اید که هر کدام نیز قیمت متفاوتی دارند که این تنوع باعث شده است کمی در انتخاب محصول مورد نظر خود دچار تردید شده و به دنبال این پاسخ باشید که در نهایت کدام کشور تولیدات بهتر و با کیفیت‌تری دارد؟ برای پاسخ به این سوال، حتما تا آخر این مقاله با مایکروتل همراه باشید.

 همانطور که مطرح شد گوشی‌ها و محصولات سامسونگ در کشورهای مختلف تولید می‌شوند، کشورهایی نظیر چین، ویتنام، اندونزی، هند، برزیل و کره جنوبی. بازار بزرگ چین و تولید کنندگان OEM و مختلف در این کشور یکی از دلایلی است که حجم اعظم گوشی‌های اپل نیز در این کشور تولید می‌شوند، شاید چنین به نظر برسد که بزرگترین کارخانجات سامسونگ در کشور چین قرار دارند، اما با گسترش سهم تولید کنندگان چینی در بازار و کاهش سهم سامسونگ به حدود ۱٪ ، دیگر هزینه‌ها با توجه به کاهش سود توجیه نداشه و به همین دلیل سامسونگ در سال ۲۰۱۹ آخرین کارخانه خود در چین را تعطیل نموده است.

ویتنام و هند؛ بزرگترین تولیدکنندگان محصولات سامسونگ در دنیا!

بعد از چین، کشور ویتنام از قدیم خانه اصلی تولید‌کنندگان بزرگ بوده و هنوز هم حجم عظیمی از محصولات سامسونگ، از تبلت و گوشی گرفته تا شارژها و گجت های پوشیدنی در این کشور تولید می‌شوند، به‌طوریکه سالانه حدود ۱۲۰ میلیون دستگاه فقط تولیدات دو کارخانه سامسونگ در این کشور‌ است. اکثر محصولات این کشور برای بازار جهانی به خصوص آمریکای شمالی و اروپا تولید می‌شوند. در ایران هم از قدیم تولیدات این کشور که با نام پک ویتنام مشهور بوده و محصولاتی با کیفیت‌تر ، نسبت به تولیدات کشورهای دیگر شناخته می‌شدند و به همین دلیل قیمت بالاتری را نیز در بازار به خود اختصاص می‌دادند، ولی آیا این تفاوت هنوز هم صادق است یا خیر؟ پاسخ به این مهم را در انتهای این مقاله بعد از بررسی کارخانجات دیگر سامسونگ خواهیم داد.
بعد از ویتنام کشوری که حجم زیادی از محصولات سامسونگ در آن تولید می‌شوند و در بازار ایران هم نسخه‌های این کشور به وفور در دسترس است، کشور هند است. در چند سال اخیر هند با توجه به جمعیت بسیار زیاد و همچنین پیشرفت در بخش های مختلف اعم از تکنولوژی توانسته است، شرکت‌ها و برندهای مختلف را برای سرمایه گذاری در این کشور سوق ترغیب نماید، به گونه‌ای که سامسونگ از سال ۲۰۱۸ و با سرمایه ۶۲۰ میلیون دلاری توانسته است حجم تولیدات در این کشور را به چیزی حدود ۱۲۰‌میلیون دستگاه در سال نزدیک کند. با توجه به قوانین گمرکی این کشور و همچنین بازار رو به توسعه و پیشرفت هند، بیشتر محصولات تولید شده در این کشور برای فروش در همان بازار تولید شده‌اند، اما برخی از گوشی های سامسونگ تولید این کشور نظیر سری M و F به کشورهای اروپایی و آسیای غربی هم راه پیدا کرده‌اند. در بازار ایران هم حجم عظیمی از گوشی های سامسونگ موجود در بازار ایران، از این کشور وارد می‌شوند.

سایر کارخانه های سامسونگ در کجا قرار دارند؟

با اینکه سامسونگ در کشور کره جنوبی متولد شده است، اما میتوان گفت فعالیت اصلی خود را در زمینه تولید گوشی‌ها و محصولات به دیگر کشورها سپرده و تنها کمتر از ۱۰درصد محصولات سامسونگ در زادگاه این برند ساخته می‌شوند. این محصولات هم اکثرا برای مصرف داخلی کشور کره جنوبی ساخته شده و به کشورهای دیگر صادر نمی‌شوند.
سامسونگ برای تامین نیازهای کشورهایی نظیر آمریکای جنوبی،  در سال 1999 اقدام به تاسیس یک کارخانه در کشور برزیل تاسیس نمود، اما اکثر محصولات این کارخانه برای نیاز کشورهای همسایه تولید شده و به مناطق دیگر دنیا راه پیدا نمی‌کنند. خط تولید سامسونگ در کشور اندونزی  در سال ۲۰۱۵ احداث شده و سالانه حدود ۸۰۰هزار دستگاه در آن تولید و به بازار آسیای شرقی عرضه می‌شوند. از محصولات این کارخانه هم تا حدودی در بازار ایران مشاهده می‌شوند اما به دلیل تولیدات کمتر این کشور، مثل نسخه های کشور هند و ویتنام به راحتی در دسترس نیستند.

تفاوت نسخه ویتنام با نسخه‌های چین یا هند در چیست؟

با توجه به تنوع بالای کارخانه‌هایی که محصولات سامسونگ را تولید می‌کنند، یکی از ابهاماتی که ذهن بسیاری از خریداران گوشی‌های سامسونگ را درگیر کرده است این است که چه تفاوتی بین نسخه‌های تولید شده در کشورهای مختلف وجود دارد؟ اصولا کدام یک از گوشی‌های سامسونگ کیفیت ساخت بالاتر و عمر مفید بیشتری دارند؟ اگر این سوال را از فروشنده‌گان مختلف بپرسید شاید همگی به بهتر بودن کیفیت پک‌های ویتنام اشاره کنند، اما با توجه به اینکه تمامی قطعات، اصول ساخت و پروسه های کیفیتی توسط سامسونگ به صورت دقیق تحت نظارت و تامین قطعه قرار دارند و این کارخانه‌ها فقط وظیفه اسمبل و ساخت گوشی‌ها و محصولات را دارند، بنابراین می‌توان ادعا کرد که هیچ تفاوتی بین گوشی‌های ساخته شده در کشور هند یا ویتنام و یا حتی اندونزی وجود ندارد. 

پس با خیال راحت میتوانید به سراغ هر یک از نسخه های موجود در بازار رفته و خرید نمایید.

اگر شما هم در هنگام خرید گوشی‌های سامسونگ با این دغدغه مواجه بوده‌اید حتما تجربیات خود را در این زمینه با همراهان مایکروتل به اشتراک بگذارید.