بررسی گوشی S23 FE سامسونگ نشان میدهد که آیا ارزانترین عضو خانواده گلکسی S23 با تراشهی قویتر و دوربین بهترنسبت به رقبا چقدر ارزش خرید دارد. در این مطلب عملکرد سامسونگ S23 FE را از لحاظ طراحی، نمایشگر، دوربین، پردازنده و باتری بررسی کردهایم ، با مایکروتل همراه باشید.
چند سال پیش بود که شرکت سامسونگ ، با عرضه گوشی گلکسی S20 FE ، به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کرد و نسخهای جمع و جورتر و ارزانتر از خانواده پرچمداران خود را با پسوند FE (مخفف Fan Edition به معنای نسخه هواداران) به دست علاقهمندانی برساند که به دنبال گزینهای بین سری میانرده گلکسی A و پرچمداران گلکسی S بودهاند. نسخه بعدی این گوشی با نام گلکسی S21 FE با تاخیر در عرضه و افزایش قیمت ناشی از همهگیری کرونا، نتوانست موفقیتهای نسخه قبلی را تکرار کند و در سایه گلکسی S22 باقی ماند. حالا سامسونگ باگلکسی S23 FE برگشته؛ گوشی هوشمندی که میخواهد نقش مدل ارزانتر گلکسی S23 پرچمدار را ایفا کند.
یک نکته کلیدی در مورد گلکسی S23 FE تاریخ عرضه آن است که تنها سه ماه قبل از پرچمداران آینده گلکسی S24 سامسونگ راهی بازار شده. بهتر بود سامسونگ این گوشی را در ماه آگوست همراه با گلکسی Z Fold5 و Flip5 عرضه میکرد تا بتواند مانور بیشتری با آن بدهد، اما چنین نشد.
مشخصات سامسونگ گلکسی S23 FE
گوشی گلکسی S23 FE سامسونگ در مهر ماه ۱۴۰۲ و در ظرفیتهای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی که هر دو از ۸ گیگابایت حافظه رم استفاده میکنند، راهی بازارهای جهانی شد. در زمان بررسی گلکسی S23 FE سامسونگ، این گوشی به سیستم عامل اندروید 13 و رابط کاربری اختصاصی One UI 5.1 مجهز شده است. همانند سایر گوشیهای پرچمدار گلکسی S23، این گوشی هم تا چهار سال نسخه جدید اندروید را دریافت خواهد کرد.
برند دستگاه | سامسونگ |
مدل دستگاه | گلکسی S23 FE |
تاریخ عرضه | مهر ۱۴۰۲ |
وضعیت موجودی در ایران | موجود در بازار ایران |
سیستمعامل در زمان بررسی | Android 13 - One UI 5.1 |
فناوری شبکه ارتباطی | GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G |
رقبای گلکسی S23 FE از نظر قیمت:
همانطور که از نام گلکسی S23 FE مشخص است، این گوشی از همان زبان طراحی گلکسی S23 پرچمدار پیروی میکند. یک پنل تخت از جنس شیشه در پشت، صفحهنمایش تخت مجهز به گوریلا گلس، فریم آلومینیومی و قرارگیری مرتب دوربینهای پشتی، هر کدام در یک برش پورتال شکل مخصوص که شمایل مینیمال و زیبایی را به رخ میکشد. گوشههای فریم و صفحهنمایش گرد هستند و دکمهها، بلندگوها و پورت USB-C در همان جایگاه همیشگی قرار دارند.
با این حال، در بررسی گلکسی S23 FE سامسونگ ما چند تغییر را نسبت به گلکسی S23 میبینیم. ورودی سیمکارت به جای پایین، به بالای گوشی منتقل شده و روکشهای فریم و شیشه تغییر کردهاند. در گلکسی S23، شما یک پنل پشتی از جنس شیشه مات و یک فریم کروم براق را میبینید، اما در گلکسی S23 FE، سامسونگ یک فریم آلومینیومی ماتتر و یک پنل پشتی شیشهای براق و آینهمانند قرار داده است. گلکسی S23 FE همچنین به شکل قابل توجهی از گلکسی S23 و S23+ سنگینتر است، اما نه آنقدر که آزاردهنده باشد.
وجود فریم مات باعث شده تا گوشی کمی بهتر در دست قرار بگیرد و چفت و بست داشته باشد، اما یکی از معایب گلکسی S23 FE براق بودن زیاد پنل پشتی است و با کوچکترین لمس، اثر انگشت به راحتی روی آن جذب میشود. آنقدر این سطح توانایی جذب کثیفی دارد که به محض تمیزکردن آن با یک پارچه مخصوص، باز هم شاهد گرد و غبار و لک خواهید بود.
گوشی گلکسی S23 FE در واقع نسخهای محدود شده و ارزانتر از گلکسی S23 است که حدود ۲۰۰ دلار اختلاف قیمت دارد. همین اختلاف قیمت، یعنی صرفهجویی در برخی اجزای دستگاه. برای مثال، گلکسی S23 FE از یک فریم آلومینیومی استاندارد استفاده میکند، در حالی که گلکسی S23 از آلومینیوم آرمور بهره میبرد که متریالی گرانتر و البته مقاومتر است.
همچنین گلکسی S23 FE در صفحهنمایش و پنل پشتی از لایه محافظ گوریلا گلس 5 استفاده میکند، در حالی که گلکسی S23 معمولی از گوریلا گلس ویکتوس 2 که مقاومت بیشتری دارد بهره میبرد. یکی دیگر از مهمترین تفاوتهای این دو گوشی که باعث کاهش قیمت شده، استفاده از حسگر اثر انگشت اپتیکال به جای حسگر اولتراسونیک است که البته ، آنقدر این حسگر از خود عملکرد سریع و دقیقی نشان میدهد که خیلی متوجه تفاوت آنها نمیشوید.
گلکسی S23 FE دارای گواهی IP68 است که مقاومت بدنه آن نسبت به گرد و غبار و آب تا عمق ۱.۵ متری به مدت ۳۰ دقیقه را نشان میدهد.
ابعاد (میلیمتر) | ۱۵۸ در ۷۶.۵ در ۸.۲ میلیمتر |
وزن (گرم) | ۲۰۹ گرم |
جنس پنل پشتی | شیشه |
لایه محافظ | گوریلا گلس 5 |
بررسی گلکسی S23 FE از نظر نمایشگر
گلکسی S23 FE از یک صفحهنمایش ۶.۴ اینچی استفاده میکند که به پنل داینامیک آمولد با وضوح ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل مجهز است و نرخ نوسازی آن به ۱۲۰ هرتز میرسد.
خوشبختانه سامسونگ از قابلیت تطبیقپذیری هوشمند نرخ نوسازی استفاده کرده و گلکسی S23 FE بسته به کاری که میکنید، نرخ نوسازی را بین ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز تغییر میدهد. جالب است بدانید که گلکسی S23 از نرخ متغیر ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکرد، اما تغییر بسیار نامحسوس گلکسی S23 FE چیزی نیست که به چشم بیاید.
روشنایی صفحهنمایش گلکسی S23 FE به ۱۴۵۰ نیت میرسد که باعث میشود به راحتی بتوانید از گوشی موبایلتان حتی در زیر نور مستقیم خورشید به خوبی استفاده کنید. رنگپردازی در نمایشگر گلکسی S23 FE بسیار خوب است، اما اگر در کنار گلکسی S23 بگذارید، متوجه میشوید که رنگها آنقدر که باید بولد، پررنگ و برجسته نیستند. صفحهنمایش در نشان دادن صحنههای تاریک ویدیوها کمی کدر به نظر میرسد، اما عملکرد کلی آن و کیفیت و وضوحی که ارائه میدهد، تحسینبرانگیز و چشمنواز است.
چیزی که احتمالا در هنگام تماشای صفحهنمایشکمی آزاردهنده و جزو معایب گلکسی S23 FE باشد، نه خود نمایشگر، که حاشیههای دور آن است. به طرز عجیبی، حاشیههای این گوشی بیشتر و مشخصتر از نسخه قبلی این خانواده است و ما را یاد گوشیهای میانرده سری گلکسی A سامسونگ، به خصوص A34 و A54 میاندازد.
ابعاد (اینچ) | ۶.۴ اینچ |
نوع پنل | داینامیک آمولد 2X |
رزولوشن | ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل |
حداکثر روشنایی (nits) | ۱۴۵۰ |
حداکثر نرخ نوسازی (هرتز) | ۱۲۰ |
بررسی گلکسی S23 FE از نظر دوربین
گلکسی S23 FE سامسونگ دارای چهار دوربین است که سه دوربین آن در پشت و یک دوربین سلفی در جلو قرار دارد و همگی شباهتهای زیادی به گلکسی S23 دارند.
- دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی
- دوربین تلهفوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابری
- دوربین فوقعریض ۱۲ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی عریض ۱۰ مگاپیکسلی
بررسی سنسور اصلی گلکسی S23 FE
دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی احتمالا همان چیزی است که سامسونگ در گلکسی S23 و S23 Plus استفاده کرده، با این حال، ما یک سنسور دوربین با مشخصات مشابه هم در گلکسی S22 و حتی گوشی میانرده گلکسی A54 میبینیم. از آنجایی که سامسونگ نام مدل سنسور را فاش نمیکند، تشخیص تفاوتهای آنها کار راحتی نیست.
با اینکه گلکسی S23 FE از همان سنسور دوربین فوقعریض گلکسی S23 استفاده کرده، اما خبری از فوکوس خودکار در آن نیست. دوربین تلهفوتو هم که قادر به زوم اپتیکال سه برابری است، مشخصات مشابه گلکسی S23 و S23 پلاس دارد، اما وضوح آن از ۱۰ به ۸ مگاپیکسل تغییر پیدا کرده است.
دوربین اصلی میتواند عکسهای واضح و با جزئیاتی به خصوص در روشنایی و نور مناسب ثبت کند. اکثر تصاویری که در نور روز گرفته شده، فوکوس واضح و رنگهای نزدیک به طبیعی دارند. بررسی گلکسی S23 FE نشان میدهد که در نور کم، دوربین با افزایش اشباع و HDR، سعی میکند کمبود وضوح را تا حدی جبران کند. لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) هم به وضوح تصاویر کمک شایانی میکند.
دوربین اصلی به جای گرفتن تصاویر ۵۰ مگاپیکسلی، با ترکیب چهار پیکسل در یک پیکسل، عکسهای ۱۲.۵ مگاپیکسلی را ثبت میکند تا نوردهی و روشنایی بهبود یابد.
دوربین به دلیل شاتر نه چندان سریع، اشیا در حال حرکت را دقیق ثبت نمیکند و اثر به جا میگذارد. میتوانید با استفاده از ویژگی Motion Photo (مشابه Live Photo آیفون) ، تا حدودی این مشکل را برطرف کنید. برای کنترل بهتر روی تصاویـــر ، میتوانید از حالت دستی یا پیشرفته (Pro Mode) استفاده کنید که البته کمی باید با تنظیمات آن آشنا شوید تا بتوانید نتایج خوبی را به ثبت برسانید.
باید انتظار افت کیفیت را در نور کم یا شب داشته باشید ، اما حالت شب میتواند برخی از ضعفها را پوشش دهد و سطح نور را بالا ببرد. استفاده از حالت شب همچنین اشباع تصویر را به همراه دارد که در برخی موارد قابل قبول است.
بررسی دوربین فوق عریض و تلهفوتو
تصاویر فوقعریض به اندازه دوربین اصلی وضوح ندارند که عمدتا به دلیل عدم وجود فوکوس خودکار است. علاوه بر وضوح پایینتر ، تصاویر نسبتا تیرهتر هستند و سایههایی پر از نویز را به نمایش میگذارد که باید آن را از معایب گلکسی S23 FE بدانیم. حتی اگر از HDR استفاده کنید ، باز شرایط در اکثر مواقع همان است و حتی بدتر هم میشود. متاسفانه عدم وجود فوکوس خودکار ، امکان استفاده از این دوربین برای عکاسی ماکرو را هم از بین برده است.
دوربین تلهفوتو با زوم اپتیکال سه برابری ، میتواند تصاویر واضحی را ثبت کند. هدف اصلی این دوربین ، ثبت پرترههایی با تاری پسزمینه طبیعی به جای ثبت مناظر دوردست است ، اما هر دو کار را به خوبی انجام میدهند. تنها جایی که ممکن است دوربین پرتره نتواند نتیجه قابل قبولی ارائه دهد، وقتی است که منبع نور پشت سوژه قرار میگیرد.
دوربین سلفی
در مورد دوربین سلفی، در گلکسی S23 FE برخلاف سایر گوشیهای پرچمدار سری S که از فوکوس خودکار استفاده میکنند ، ما یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت را میبینیم. در نور روز یا نور مناسب ، سلفیها واضح و اشباع شده هستند و میتوان روی این دوربین حساب کرد ، اما در شرایط نور خیلی شدید یا نور کم و شب ، تصاویر سلفی خوبی را نمیتوان به ثبت رساند.
فیلمبرداری
دوربین اصلی گلکسی S23 FE میتواند ویدیوهایی با وضوح 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه یا 8K با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه ثبت کند که در تمام این حالتها ، میتوان از لرزشگیر دیجیتالی استفاده کرد. اگر قصد استفاده از لرزشگیر اپتیکال دارید ، وضوح ویدیوها به 1080p و نرخ ۶۰ یا ۳۰ فریم بر ثانیه کاهش پیدا میکند. دو دوربین دیگر فقط میتوانند تا حداکثر وضوح 1080p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند. در همین حال، دوربین جلو میتواند ویدیوهایی با وضوح 4K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه به ثبت برساند که در نوع خود بسیار خوب است ، اما متاسفانه خبری از لرزشگیر دیجیتال یا اپتیکال نیست. همچنین امکان فیلمبرداری با دوربین اصلی در حالت Pro Video ، با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه و وضوح 1080p وجود دارد.
دیدگاه خود را بنویسید